sunnuntai 13. kesäkuuta 2010

Ihka ensimmäinen blogiteksti

Jännittää lukeeko tätä kukaan vai onko tämän vain omaa höpinää. Jaa miksi sillä olisi merkitystä? No kai se on jotenkin itseään innostavaa jos joku kommentoi, antaa ideoita ja ankaraakin palautetta ;) Kommentoinnissa asetukset on aika löyhässä niin jokaisella on mahdollisuus kommentoida vaikka ei täällä olisikaan rekisteröitynyt.

Tänään kipusin sitten vaa'alle aika pitkän "huonon jakson" jälkeen. Huonot jaksot on sellasia kun ei kertasen kaikkiaan jaksa miettiä mitä syö ja miten paljon ja lähinnä se ruoka on hiilaripitoista osastoa. Hampurilaiset, pitsat ja limut ei oo mun juttu vaan herkuttelen pullalla, irtokarkeilla ja suklaalla. Unohtamatta kaikkia suolaisia piiraita, pasteijoita. Ehkä pikkuisen kallistun ortoreksian puoleen koska "hyvällä jaksolla" syön todellakin lähes täydellisesti ja normaaleita ruoka-annoksia. Kuten aiemmin tuossa sanoin niin olen kokeillut kaikkea ja syömishöiriötaustan vuoksi kalorien laskeminen ja muu ankara lukuihin tuijottaminen ei toimi minulla. Edelliset -20kg lähti ihan vain annoskokoja pienentämällä sekä liikkumalla kovasti.

Löysin joitakin vuosia sitten kuntosalin johon rakastuin totaalisesti ja sitten uskaltauduin jopa jumppiin vaikka vannotin itselleni etten sellaisiin uskaltaisi koskaan mennä. Minä - ylipainoinen hyllyvä rasvainen kasa jolla ei ole yhtään rytmitajua mistään. Ja niin vain menin ja innostuin ja tällä hetkellä käyn toisinaan jopa kuusi kertaa viikossa kuntosalilla. Kuntosalin lisäksi käyn kiertoharjoittelussa sekä ihan perusjumpissa sekä ihan uutena lajina olen löytänyt sekä joogan että syvävenyttelyn. Molemmat aivan ihania lajeja joista kroppakin palautuu :)

Kuntosalin hyvänä puolena on se, että sillä saa kivasti muokattua kroppaa vaikka sitä rasvaa siellä olisikin. Pidän ehkä itseäni ns. timminä läskinä eli en ole niin hyllyvä kuin voisin olla ellen kävisi salilla ja jumpissa. Mutta niin, rasvaa on tarkoitus saada pois ja lihas näkyviin! ;)

Mutta tosiaan palatakseni alkuun kävin tosiaan vaa'alla ja huomasin miten järjettömän paljon plussaa oli tullut!!! Miten ihmeessä voi olla niin vaikeaa pitää jo pudotetut kilot poissa!? Jotenkin se tuntuu aina yhtä masentavalta ja musertavalta ja miten ihmeessä silti jotkut pystyvät sen kääntämään positiiviseksi energiaksi...? Tuntuu, että itsellä kuppi on aina puoliksi tyhjä ja perus olo on sellainen suomalaisen pessimistinen. No silti jotain tarttee tehdä! Se on aivan varma ja uskon, että kun tänne rehellisesti merkkaan painot ja fiilikset niin onnistun.

Tässä vielä tämän päiväisiä syömisiä:
aamupalaksi jyväinen sämpylä jossa margariinia, kaksi viipaletta juustoa (pitäisi vähentää yhteen per leipä), suolakurkkuviipaleita ja kahvia

lounaaksi eiliset ruuanjämät eli n. 2dl riisiä soijapala-vihannes-currykastikkeella ja puolet lautasesta jäävuorisalaattia

päivälliseksi on aikomus tehdä tummaa pastaa johon tomaattinen kastike kera herkkusienten, kesäkurpitsaa, sipulia, herneitä ja protskuna voisi olla tonnikalaa vedessä

iltapala on kasviksia pilkottuna (porkkana) ja hedelmiä (omenaa, viinirypäleitä) ja sitten vielä Nutrilettin Hunger Control suklaajuoma joka ihan oikeasti vie nälkää pois eikä vain lupaa kokeilkaas!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi!